Vitamin och Mineraltest

Vitaminer är helt enkelt organiska ämnen som är nödvändiga för att upprätthålla liv. Vitaminer är nödvändiga för vår kropp ska fungera normalt. De är nödvändiga för vår tillväxt, vår vitalitet och vårt allmänna välbefinnande. Vi måste få i oss dem genom vår mat eller genom näringstillskott. Det är omöjligt att upprätthålla livet om man inte får i sig alla de livsviktiga vitaminerna.

Hur vitaminer fungerar

Vitaminer reglerar vår ämnesomsättning via olika enzymsystem. Brist på ett enda vitamin kan vara skadlig för hela kroppen. Vitaminer är komponenter som ger ämnesomsättningen energi och håller oss i trim.

Bör du ta tillskott

Alla som tidigare har ätit vitt socker, vitt mjöl och konserverad mat lider av någon bristsjukdom. Den mesta mat vi äter har behandlats på olika sätt och därmed förlorat näringsämnen. Restauranger värmer maten flera gånger – hålls varm under värmelampor, mat värms i mikrovågsugn – riskerar att du får brist på många vitaminer.

Mineraler

Man känner till ungefär 18 mineraler som krävs för att kroppen skall fungera normalt. De sex viktigaste mineraler är, fosfor, jod, järn, kalcium, magnesium och zink. De andra verksamma mineralerna är fluor, kalium, klor, kobolt, koppar, krom, mangan, molybden, natrium, svavel, vanadin selen.

Hur viktiga vitaminer än är kan de inte åstadkomma något utan mineraler.


TEST: Jag testar upp vad din kropp verkar lida brist på för vitaminer eller mineraler samt vilken fettsyra som verkar bäst för dig med Biokinesiologi.