Matintolerans

Fler och fler undersökningar konstaterar och bekräftar sambandet mellan kostvanor och kroniska sjukdomar. Det finns tre olika slags faror när det gäller mat.

Mat och födoämnen kan orsaka allergiska reaktioner. I mat kan finnas naturliga toxiner i doser som inte är farliga när de konsumeras i måttliga mängder och som en del av en varierande kost. Ju flera olika sorters födoämnen man äter desto större antal kemiska substanser får man i sig, och detta minskar möjligheten att en enda substans kan intas till en skadlig nivå.

Toxiner tillverkade av människan: Teknologiska raffineringsmetoder, färgämnen, tillsatsämnen, konserveringsmedel m. m. Genom att äta mat som stämmer med dina biologiska förutsättningar, stärker du kroppens friskfaktorer och ökar din självläkande förmåga.

Om din näringsstatus är god är även ditt immunförsvar starkt. (Tyvärr förlorades detta näringsperspektiv när antibiotikan och sulfan kom). En låg näringsstatus främjar inflammationer och ger såväl fysiska som psykiska besvär.

Det är inte ovanligt vid stress eller slarv med maten, men kan motverkas genom koständring och kosttillskott.

All mat innehåller lektiner och dessa kan stämma bra eller dåligt med vår kropp. Lektiner är proteiner med sockermolekyler på, och dessa kan reagera med sockermolekyler på cellens yta. Mat som inte stämmer för din kropp kan göra att cellerna häftar ihop, vilket kan få effekt att systemet sakta slammar igen. Det kan även irritera immunförsvaret och bidra till matöverkänslighet och allergi.

Genom att vi äter mat som våran kropp inte tål blir det obalanser i bl. a. mag-tarm systemet. Vi får en annan balans i tarmfloran som gör att vi är mer benägna för att utveckla candida/parasiter, virus, bakterier, mögel samt olika allergier, många får muskulära besvär, huvudvärk, benskörhet, cancer m.m.

Rent biologiskt har du förutsättning att leva i ca 120 år, men för att bli fysiologiskt och mentalt yngre än din kronologiska ålder måste du äta en högvärdig kost – en näringstät och kaloribegränsad kost.

Respektera din kropp och den kommer att bli din bästa vän.

Matintoleranstest:

Använder jag biokinesiologi för att få fram vad din kropp inte tål och vad du skall äta i stället . FÅ DIN KROPP I BALANS.