Tarmsköljning (Colon Hydrotherapy)

Colon hydroterapi är en behandling av tarmsystemet som går ut på att rensa tarmen på gifter och slaggprodukter. Tarmens tillstånd spelar en viktig roll för vår hälsa.

Tarmsköljning – En föryngringskur som inte bara märks i det inre utan också i det yttre. Du får fräschare hud och klarare ögon. Visste du att 80 % av ditt immunsystem sitter i tarmsystemet. Tarmsköljning är en av världens absolut äldsta metoder för att rena och avgifta kroppen. Felaktig kost, för lite motion, för mycket stress och mediciner saktar ner tarmens naturliga rörelse, vilket i sin tur inverkar hur vi mår. Nonchalerande behov – går ej på toa när tarmen ger signaler.

När tarmperistaltiken inte fungerar som den ska, samlas många av kroppens slaggprodukter i tjocktarmens små veck. Där utsätts de för bakterieangrepp och förruttnelseprocesser vilket bildargifter i tarmen. Dessa gifter kan tränga in i tarmslemhinnan och tas upp i vårt blod- och lymfsystem. På så sätt påverkas kemin i hela kroppen och kan orsaka huvudvärk, hudbesvär, ryggont, dålig andedräkt, trötthet m.m.

Förstoppning orsakar också ett ökat tryck på tarmväggen och när denna försvagas av gifterna kan tarmfickor uppstå, där det samlas skräp. När tarmen sköljs avlägsnas slaggprodukter och spänningar som uppkommit. Förutom att rensa ut gifter så får man igång blodcirkulation och ämnesomsättningen.

Vatten absorberas också av blodkärl runt tarmen och förs till vitala organ och vävnader och rensar på så sätt också lymfa, blod, urinvägar, och njurar.

Vad ger tarmsköljning för effekt?

  • Hjälper till att ta bort eventuella slaggprodukter i tjocktarmen.
  • Kan på detta sätt förebygga sjukdomar och hindra förgiftning av kroppen.
  • Stärka immunförsvaret.
  • Öka fysisk och mental vitalitet.
  • Har lugnande effekt på nervsystemet.

BRA VID: IBS, Crohns, Allergi, Astma, Förstoppning, Diarre, Tarmfickor, Uppsvälld mage, Migrän, Trötthet, Övervikt, Candida, Försämrat immunförsvar, Eksem, Acne, Hudproblem bl.a.

BEHANDLING: Patienten ligger på en brits på vänster sida och på rygg. Vatten förs in via ett sterilt munstycke (proctoskop) och tarminnehållet kommer ut direkt till avloppet.

Efter en tarmsköljning mår man oftast mycket bra, magen har sjunkit in och känns lugn.